Voedingsadvies & Lymfedrainage
Paarden

Therapeut

Mijn naam is Marjan Cornelis en als lymfedrainage therapeut en paarden voedingsadviseur ben ik oprichtster en eigenaar van praktijk 'Via de Zon'. Samen met mijn man, kinderen en paarden woon ik in het Drentse dorp Gees. Als groot paardenliefhebster ben ik gepassioneerd over het lymfesysteem en alles wat daarmee samenhangt. 

Toen één van onze eigen paarden gezondheidsproblemen kreeg, bleef ik zoeken naar mogelijkheden om hem te helpen. Mijn trekpaard bleek CPL (Chronisch Progressief Lymfoedeem) te hebben, lymfedrainage én de juiste voeding bleek voor hem de oplossing. De resultaten van lymfedrainage behandelingen zijn voor de CPL van mijn paard zó effectief gebleken, dat ik besloot om zelf gediplomeerd lymfetherapeut en orthomoleculair voedingsadviseur te worden. Zo zet ik mijn kennis en ervaring in om andere paarden - en daarmee ook hun eigenaren - te helpen.

Ervaring heeft mij geleerd dat manuele lymfedrainage (in combinatie met de juiste voeding) voor tal van klachten verlichting kan geven, dan wel de oplossing kan zijn.

Mijn werkgebied voor lymfedrainage is Drenthe, Twente, Groningen, Friesland en Overijssel. 
Voedingsconsulten geef ik online, dat kan voor heel Nederland en België.


LymfeDrainage therapeut en voedingsadviseur niveau 4

Als gediplomeerd MLD-therapeut niveau 4 sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor erkende Manuele Lymfe Drainage therapeuten; het MLD register. Dat houdt in, dat ik veel aandoeningen kan behandelen waaronder Einschuss, Elefantiasis, CPL* en dikke kokers.  Naast lymfedrainage en lymfetaping  kan je bij mij ook terecht voor voedingsadviezen vanuit mijn holistische en orthomoleculaire visie. Ik ben gediplomeerd epigenetisch orthomelucair voedingsconsulent niveau 4.
Jaarlijks volg ik bijscholingen, lezingen en cursussen zowel in praktijk als theorie.


  • Trekpaard Bram
  • MLD Trekpaard
  • Trekpaard achterhand
  • Trekpaard Bram en Marjan
  • Trekpaard MLD
  • Trekpaard
  • MLD ruglijn


*CPL:
In het kort uitgelegd is Chronisch Progressief Lymfoedeem een verschrikkelijk ziekte aan de benen van een paard. Het is een multifactoriële ziekte in de lymfebanen.

Raadpleeg bij ziekte eerst een dierenarts. Ik ben geen dierenarts. Ik stel geen diagnoses.  MLD is geen vervanging voor de behandeling door een dierenarts. MLD is wel zeer ondersteunend aan dierenarts behandelingen. 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram