Voedingsadvies & Lymfedrainage
Paarden

Gemmotherapie

De gemmotherapie is een tak van de fytotherapie. Deze natuurlijke therapie maakt gebruik van de eigenschappen van de embryonale plantaardige weefsels in hun groei: de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. Men kan haar omschrijven als de cellulaire energetische globale fytotherapie. Tijdens mijn behandelingen maak ik soms gebruik van deze gemmo preparaten. (Altijd in overleg met de eigenaar natuurlijk) 

Gemmotherapie is een bijzondere vorm van de fytotherapie (kruidengeneeskunde). Voor de bereiding van gemmo preparaten worden plantendelen in de groeifase gebruikt: zoals knoppen, toppen, kiemen en loten. Omdat de plantendelen aan het begin van de groei geoogst worden, is de biologische activiteit erg groot. Zo zitten ze vol hormonen, aminozuren en enzymen, er zitten zelfs stoffen in die in de volgroeide plant niet meer aanwezig zijn.

De werking van gemmo preparaten richt zich op het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en op de opbouw c.q. stimulatie en regulatie van specifieke organen of orgaansystemen. Gemmo preparaten werken zowel op fysiek, als op psychisch emotioneel niveau.

Bron tekst: Blauwe Hengst

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram