Voedingsadvies & Lymfedrainage
Paarden

Wat is Manuele LymfeDrainage?

Manuele Lymfe Drainage (afgekort MLD) is een zachte massage techniek, waarmee het lymfesysteem geactiveerd wordt. Manueel betekent; met de handen.
Het is een hele subtiele en zachte manier van masseren die door alle paarden en pony’s als prettig wordt ervaren.

Het lymfesysteem zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en ziektekiemen in het lichaam. Door MLD toe te passen wordt de afvoercapaciteit van het lymfesysteem verhoogd. 

Manuele LymfeDrainage heeft invloed op meerdere orgaansystemen in het lichaam, denk hierbij aan bloedsomloop, ademhaling en stofwisseling. Hierdoor is het een fijne methode die breed ingezet kan worden, en bovendien geen ongewenste of vervelende bijwerkingen heeft, mits het deskundig uitgevoerd wordt.
Manuele LymfeDrainage spreekt het para-sympatische systeem van een paard aan waardoor hij sneller en beter zal regenereren, herstellen en helen.

Manuele LymfeDrainage is een zachte massage techniek die het lymfesysteem activeert. Deze behandeling zal tevens een positieve invloed hebben op spijsvertering, immuunsysteem en algeheel welzijn van het paard. Lymfedrainage ondersteunt ook bij herstel na zware training of van blessures.

Gediplomeerd MLD-therapeut niveau 4

Als gediplomeerd MLD-therapeut sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor erkende Manuele Lymfe Drainage therapeuten. Ik ben niveau 4  MLD therapeut . Dat houdt in, dat ik veel aandoeningen kan behandelen waaronder Einschuss, Elefantiasis, CPL* en dikke kokers.  Naast lymfedrainage en lymfetaping  kan je bij mij ook terecht voor voedingsadviezen voor paarden vanuit de orthomoleculaire visie. 
Jaarlijks volg ik bijscholingen, lezingen en cursussen zowel in praktijk als theorie.

Het lymfesysteem

Het lymfesyteem speelt een essentiële rol in de gezondheid van een paard. 
Zowel als opruimer (van stoffen die het lichaam niet meer dienen) als belangrijke speler binnen het immuunsysteem.
Het lymfesysteem is bij ieder herstel betrokken. Voeding (op celniveau) is een rode draad die onlosmakelijk met het lichaam en met het lymfesysteem betrokken is.
Het lymfesysteem zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en ziektekiemen in het lichaam. Door MLD toe te passen wordt de afvoercapaciteit van het lymfesysteem verhoogd.
Bron: Blauwe Hengst

Tarieven 2024:

🔹️LymfeDrainage behandeling  €105,-
     (= MLD)

🔹️LymfeTaping  € 10,-
     Taping kan alleen aansluitend aan een
     MLD behandeling

🔹️ZONpakket
     3 MLD-behandelingen € 315,-
     incl. intake en 2x taping

🔹️KWARTAALpakket
     4 MLD-behandelingen € 420,-
     incl. intake en 3x taping

🔹️Telefonisch consult
     30 minuten overleggen/ sparren  € 37,50
     en/of kennis delen. Dit kan over elk paard gerelateerd onderwerp gaan.

De betaling contant of per betaalverzoek.
Pakket per paard of pony.

Afspraak LymfeDrainage maken
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram