Voedingsadvies & Lymfedrainage
Paarden

Ervaringen van klanten

 


Jaimy Tesser - KWPN Sacha - Ernstig mestwater en 33 jaar
'Goede-mest-voedingstraject' 
Eigenaresse Jamy vroeg mij of ik haar pony Sacha kon helpen. Sacha had al 1,5 jaar spuitmest en ook de jaren daarvoor terugkerende diarree.
Voor mezelf was het ook een mooi traject om deze pony te begeleiden. Een uitdaging omdat de pony al 33 jaar oud is en meer onderliggende 'uitdagingen' heeft. De lieve ruin heeft inmiddels sinds een half jaar vaste mest en is happy en energiek. Pony blij, eigenaars blij en ik blij. 
Jaimy en Marjan

Michelle Böhne - Haflinger Allegro - jeuk en bultjes 
'Voordat ik bij Marjan terecht kwam had mijn haflinger 'Allegro' enorm last van jeuk.
Hij had veel grijze plekken op zijn hoofd en veel bulten en jeuk op zijn billen. Ik had al veel qua huidverzorging geprobeerd maar niks leek echt te helpen. Via mijn zadelmaker ben ik toen terecht gekomen bij Marjan.
Marjan heeft toen een eerste voedingsadvies gegeven en hier zijn we mee aan de slag gegaan, tussendoor was ze altijd bereikbaar voor vragen en zo hielden we de voortgang van Allegro bij, wat helpt goed, wanneer is er verschil te zien, wat kan er aangepast en zo bleven we in contact.
De jeukplekken werden steeds stabieler.
Na een aantal maanden een tweede voedingsadvies (een vervolgadvies) gekregen, zo konden we alles nog  beter afstemmen op Allegro. En ondertussen fijn contact blijven houden met Marjan.
Inmiddels is Allegro op dit moment zo goed als vrij van zijn jeuk en plekken, terwijl hij vorig jaar november nog open plekken op zijn hoofd had van het schuren. (Het was toen erger als op de foto)
Zo ontzettend fijn dat hij geen jeuk meer heeft. Ik raad Marjan zeker aan iedereen aan die met de handen in het haar zit wat betreft een paard met jeuk.'
Michelle Böhne

Kim Bekhuis - KWPN ruin Tennessee - januari 2023
Na een plotseling dik been (mijn paard is 23 en heeft vaak last van mok) en contact met Marjan kon ze gelukkig heel snel komen. En gelijk na één dag al heel veel resultaat
Kim Bekhuis
 

Tanny de Nooy - Gelderse merrie Floor - 11 jaar mestwater 
'Mijn jarenlange zoektocht naar een oplossing voor het mestwater probleem van mijn Gelderse merrie Floor, dreef me tot wanhoop. Eindeloos veel producten probeerde ik uit. Soms hielp het niet, soms een beetje, soms helemaal niet. De wanhoop groeide, want het probleem werd groter. Mijn merrie heeft haar hele leven (11 jaar) last van mestwater. Tijdens een antibiotica kuur van de dierenarts was haar probleem binnen een dag opgelost. Drie dagen na de tweede kuur, waren we terug bij af. Mijn dierenarts verwees mij door naar Marjan Cornelis.

Marjan vertelde gelijk dat goede voeding de basis is voor een gezond paard.
Ik besloot er blanco in te gaan. Erger dan dit kon het bijna niet worden.
Het hele voer regime ging op de schop. Ondanks dat ik al laag in suikers en zetmeel voerde en onbeperkt, onverpakt hooi aanbood.

De verbetering van het mestwater duurde een tijdje. Veel sneller kwam echter de oude Floor tevoorschijn. Bomvol energie, wakker, prachtige vacht en strakker in de belijning.
Na 4 weken werd het mestwater minder en na bijna 5 weken is ze voor wel 90% verbeterd. Hoewel we nog niet klaar zijn met het hele voedingstraject ben ik erg blij met het resultaat tot nu toe.

Zowel de osteopaat als de dierenarts die haar ook van voor dit traject kennen, gaven aan dat ze er veel beter uitziet. Minder pofferig en opgeblazen. En haar hormoonhuishouding lijkt ook meer op de rit te zijn. Haar extreme hengstigheid lijkt wat afgevlakt nu ze beter in haar vel zit.
Zelf merk ik dat ze haar levenslust terug heeft. En haar energie. Ben er echt zo blij mee!

Marjan is heel bereikbaar voor overleg en dat is super fijn. Ook met kritische vragen kan ze prima omgaan. En ze onderbouwt haar keuzes als daar behoefte aan is. Daarnaast is het prettig om te merken dat ze het volste vertrouwen blijft houden dat er verbetering aankomt.
Dat is gezien onze track record met zeer veel probeersels die niet werkten, erg fijn 🙂. Voor Floor is deze verbetering al zoveel fijner, dat haar leven alleen maar nóg beter kan worden!'
Tanny de  Nooy 

Marijn de Vries - KWPN Zebo - Einschuss
Ik ben in contact gekomen met Marjan doordat Zebo een flink Einschuss been heeft gehad. Marjan is inmiddels meerdere keren langs geweest en zijn been is mooi dun geworden én gebleven. Lymfedrainage werkte niet alleen voor zijn been maar ook in zijn hoofd werd hij rustiger en minder heftig in zijn reactie in bepaalde situaties. Zebo vind de behandeling enorm lekker en ontspant helemaal.

Marjan is zeker een aanrader! Ze weet waar ze het over heeft en wil voor ieder paard het beste. Wanneer je het even niet meer weet kan je altijd contact opnemen en geeft ze je adviezen om je te helpen.
Marijn de Vries

Na jarenlang dunne mest te hebben heeft Blanca vaste mest. 
Marije Busstra -  paard Blanca - september 2021
Mijn merrie, Blanca, is uniek,  maar dat zijn ze natuurlijk allemaal! Ik weet alleen wel zeker dat zij niet de enige is die, eigenlijk altijd, in meer of mindere mate last had van dunne mest. In de drie en half jaar dat zij bij mij is, is de zeer dunne/ waterige mest constant een zorgpunt geweest.

Sinds eind mei 2021 hebben wij het geluk dat de paarden aan huis konden komen wonen. Toen kregen we de  mogelijkheid om haar echt te helpen om van haar dunne mest af te komen. Niet alleen door op de voeding te letten, maar ook met hulp van Marjan Cornelis.  Marjan heeft twee keer een lymfedrainage behandeling gegeven en voedingsadvies op maat. Tussen de twee behandelingen in was de mest al zoveel verbeterd dat ik voor het eerst, bij het uitmesten, geen onderscheid meer kon maken tussen haar mest en de mest van de andere paarden uit de kudde! 

Wat ik, in dit proces met Marjan, vooral heel erg fijn vind, is dat ik als eigenaar samenwerk met Marjan aan de oplossingen die passen bij mijn paard en bij mij als eigenaar.
Als Marjan aanwezig is voor de 
lymfedrainage behandeling dan komt alles tot rust, Blanca, de rest van de kudde maar ook ik, als eigenaar. Vervolgens staat Marjan klaar voor al mijn vragen.  Zo fijn dat Marjan, Blanca heeft geholpen en daarmee is zij zo veel gelukkiger, vrolijker en vooral ook zachter en liever door geworden.
Marije Busstra


Noortje Eelink - Tinker merrie Roos - september 2021
In juli is mijn tinker 'Pepperoni' voor het eerst behandeld omdat ze volle benen had. Roos mocht ook wel behandeld. Gewoon als check. Niet omdat ik dacht dat er bij haar wat zat. Lopen als een trein en appeltjes die je tegemoet glanzen. Ik verwachtte er niet veel van... Wat had ik het mis!
Ongeveer een week na de eerste lymfedrainage appte ik Marjan Cornelis volledig verbaasd dat haar uier was gekrompen. Zeker wel de helft kleiner. Ook over haar hele lichaam lijkt Roos slanker en 'strakker'. Ze heeft nu een mooiere lijn. 

Haar volle uier heb ik eerder altijd als vanzelfsprekend aangenomen. Een dierenarts zei me ook dat het normaal is. Dat een volle uier wel vaker gebeurd bij merries die een veulen hebben gehad. Na het verschil na de lymfedrainage vind ik het niet zo normaal meer. Haar uier is dus altijd een buffer geweest om overtollig vocht op te slaan. Dus ondanks dat ze zich goed voelde, voelde ze zich na de behandeling nog beter!

Dus: als je denkt dat iets normaal is, durf het in twijfel te trekken! 
Zoek, kijk, leer je paard, hond , medemens echt zien. Soms zijn het kleine signalen. Want paarden zijn meesters in het verhullen van ongemakken en pijn. Wanneer je klein gaat kijken dan zie je zoveel meer en kan je nog zoveel meer om ze nog beter in hun vel te helpen. Een 7 is een mooie voldoende maar als Marjan er een 8 of 9 van kan maken, is het nog zoveel mooier.
Noortje Eelink


Paulina Kwiatkowska - ruin Sir Harry - september 2021 
Marjan is een topper. Ruim 10 jaar heeft mijn ruin met een dikke koker gelopen. Na de behandelingen van Marjan Cornelis is die eindelijk weer dun geworden en dun gebleven. Nu al een half jaar een dunne koker zonder vocht! (sept. 2021) Dierenartsen erbij gehad, medicijnen etc. niks hielp en werd maar afgedaan als dat het normaal is bij een paard die ouder wordt, hij is nu 24 jaar, maar de ellende begon al zo een jaar of 10 geleden. 
Update oktober 2023: zijn koker is nog steeds dun. (zonder lymfedrainage sinds 2021) ook heeft Marjan hem van het mestwater af geholpen. Zo blij!
Paulina Kwiatkowska


Kim Bekhuis - KWPN ruin Tennessee - juni 2021
Marjan is twee keer bij mijn, inmiddels 21 jarige, kwpn ruin Tennessee geweest. Hij had jarenlang last van mok, met name aan de achterbenen. Hij vindt het heerlijk als Marjan hem behandelt, hij ontspant en geeft zich helemaal over.
De mok is onder controle. Binnenkort meer weer een afspraak plannen :)
Kim Bekhuis


Janny Strijker-Schonewille - KWPN-er Ussinka
Marjan heeft mijn 19 jarige paardenvriendin 'Ussinka' behandeld voor onder andere haar Einschuss en oedeem onder de buik . Nu een week later zie ik al zoveel positieve veranderingen. Ze is veel vrolijker, heeft meer energie beweegt veel soepeler. Eindelijk ligt ze 's nachts ook lekker languit in haar stal. Ook heeft ze meer eetlust. Een vervolgbehandeling staat over drie weken op de planning. Marjan is super kundig en behandeld in alle rust, ze geeft goede voedingsadviezen en tips. Echt het aanraden waard als je het beste wil voor je paard.
Janny Strijker-Schonewille


Jill Schaffer - paard Tinker Dotcom
Woensdag 17 juni 2020 de eerste lymfe behandeling gehad van Marjan, Dot had veel last van rasp en door middel van de behandeling van Marjan zijn de wonden heel mooi dicht gegaan en heeft ze nu hele mooie slanke benen!
Ik raad iedereen Marjan aan, het is vóór zo veel dingen goed ook leuk om de reacties te zien van de paarden.
Jill Schaffer

Marsha Wijlhuizen - Tinker Noah
Ik kan Marjan echt aanbevelen. Een lieve, meelevende en kundige vrouw. Voelt goed aan wat het paard nodig heeft.
Marsha Wijlhuizen


Ilse Edenburg - Frederiksborger merrie Consonante
Marjan heeft mijn Frederiksborger merrie heel fijn behandeld. Ze had een wond aan haar been en de behandeling heeft het wondherstel bevorderd. Marjan straalt rust liefde en kunde uit waardoor mijn merrie de behandeling goed toe liet. Ik kan haar zeker aanraden. Marjan heeft een fijne manier van werken en communiceren.
Ilse Edenburg


Wilma Gehasse - Fries paard Auke 
Marjan is een persoon die gaat voor het welzijn van het paard.
Mijn paard Auke is door Marjan Cornelis behandeld omdat hij last had van mok en een schimmelinfectie op de benen. Marjan 4 x een MLD-behandeling bij Auke gedaan. Na de 2de behandeling heb ik de benen van Auke geschoren op advies van Marjan; de sokken eraf. Fijn was ook haar adviezen wat ik erop kon smeren en hem te eten geven. 

Wat ik zie is dat het beter is geworden. De schimmelinfectie is weg. De mok is nog een heel klein beetje bij één been, daarvoor krijgt hij volgende week nog een lymfedrainage. Wat me ook opviel, was dat Auke tijdens de behandeling door Marjan rustig en ontspannen was. Hij sliep bijna, dan gaat zijn onderlip hangen. Hij voelt dan ook ontspannen aan. 
Wilma Gehasse


Marsha Brouwer - PRE ruin Isadorro
Marjan is een zeer kundige en goede therapeut. Ik heb haar laten komen nadat mijn paard een paar wonden had opgelopen van een ander paard en om te kijken of ze iets kon met zijn weerstand die op dat moment wat minder was.

Mijn paard vond de behandeling heerlijk. En na een paar dagen zag ik zichtbaar resultaat. Ik raad Marjan absoluut aan, ze denkt goed mee, is super paard vriendelijk en weet veel. Of het nog over voeding gaat of een rare bult, je kan alijd contact op nemen met haar en ze zal altijd kijken hoe ze jou én je paard zou kunnen helpen. 
Marsha Brouwer

Kelly-Jeanine Bijlsma - Haflinger merrie Misty
Marjan heeft Misty drie keer behandeld. Qua rijden merkte ik verbetering na de drie behandelingen, maar ook zeker hoe Misty op mij over kwam. Na de eerste behandeling heb ik eigenlijk niet heel veel verschil opgemerkt. 

Na de tweede behandeling was het verschil zichtbaar en ook voelbaar,  ik kon duidelijk merken dat zij minder stijfjes was aan het begin van de training, dan dat ik van haar gewend was. Ook zag ik na de tweede en derde behandeling meer verschil qua houding van mijn paard. Ze voelde zich merkbaar beter en voor mijn gevoel straalde ze dat ook uit. Eerst was ik eigenlijk sceptisch over dit soort dingen, maar nu geloof ik er wel in, ik voelde het verschil aan mijn paard en ook hoe ze op mij overkwam na de 2 e en 3 e behandeling.
Kelly-Janine Bijlsma 


Judy Stechweij Redout - Shetlander ruin Yaro
Ik ben zeer onder de indruk van het resultaat dat Marjan tot nu toe heeft kunnen bereiken. Yarotje is zichtbaar meer in balans zowel fysiek, mentaal als sociaal. Zijn klacht is zware zomereczeem. 

December 2018 is Yaro op Paddock Paradise Gees komen wonen. Een ware transformatie heeft... en vindt er actueel nog steeds plaats. Yaro is in de afgelopen vijf maanden zichtbaar veranderd. Naast het feit dat er door Marjan gericht naar zijn voeding wordt gekeken krijgt hij MLD-behandelingen met verbluffende resultaten. Yaro is volkomen veranderd van een gespannen, onrustige kleine pony naar een ontspannen, liefdevolle knuffelkont.

Daarnaast zie ik hem voor het eerst in jaren overtollige ballast kwijt raken zowel op gewichtsniveau alswel in opgekropte stress van de afgelopen periode. Ik was mijzelf in eerste instantie helemaal niet meer bewust van Yaro zijn castratie verleden totdat Marjan na de eerst MLD-behandelding vroeg of Yaro ooit een ongeluk / trauma heeft meegemaakt aan de achterhand. Ik realiseerde mij toen 
dat de stramheid sinds de castratietijd is ontstaan en nooit volledig is verdwenen.

Yaro vindt de behandelingen van Marjan heerlijk en na de behandeling is hij volledig ontspannen. Yaro is inmiddels heel wat overtollige kilo`s kwijt.
Yaro is volledig opgenomen in de kudde en is helemaal niet agressief meer naar zijn soortgenoten. Ik kan wel zeggen dat Yaro met de kennis en behandelingen van Marjan betere zorg dan ooit te voren ontvangt...wie weet komt hij misschien ooit van zijn eczeemdeken af.
Judy Stechweij Redout


Deel jouw ervaring
Deel hieronder s.v.p. hier jouw ervaring met lymfedrainage therapeut Marjan Cornelis. 
Met het delen van jouw ervaring help je andere paarden en eigenaren.
Alvast enorm bedankt! 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram